KMO-Laureaat

Elke twee jaar reikt UNIZO de prestigieuze KMO Laureaat uit aan de KMO's die zich in de belangrijkste domeinen van de bedrijfsvoering onderscheiden. Bij de laatste editie, in december 2012, ging de hoofdprijs naar Moderna Products uit Izegem.
Op donderdag 6 november wordt in Kinepolis in Kortrijk de West-Vlaamse KMO van het jaar verkozen. 3 supergenomineerden komen in aanmerking en dingen naar dé bedrijfsprestatie van het jaar. De KMO Laureaat, die UNIZO samen met haar partners KBC, Electrabel, Proximus, EY, DHL en ADMB en een onafhankelijke jury bepaalt, wordt verkozen op basis van de geleverde prestaties inzake innovatie, (ambitie voor) internationaal ondernemen, personeelsbeleid, financieel beleid, energie & milieu, ondernemingszin, corporate governance, marketing & communicatie e.a.

West-Vlaanderen telt immers duizenden schitterende KMO’s en zelfstandige ondernemers. Vaak zijn vele ondernemingen de verborgen schatten van het West-Vlaamse Ondernemerschap en zijn ze niet meteen op zoek naar grote naambekendheid. Toch wil UNIZO net dit ondernemerschap in de kijker zetten omdat ze de échte ambassadeurs van onze provincie West-Vlaanderen mogen genoemd worden.

Om deze award breed in de kijker te zetten stromen de laureaten van onze provinciale verkiezing door naar de Nationale KMO Laureaat uitreiking op 21 november 2014 in Willebroek. Een uitgelezen kans voor de genomineerden om in heel Vlaanderen naam te maken. En, toeval of niet, de West-Vlaamse KMO Laureaat werd al bijna keer op keer verkozen tot nationale KMO-Laureaat!

De West-Vlaamse KMO Laureaat 2014-2015 ontvangt wint tal van prijzen: